Basketbalschoenen

Tijdens het spelen van basketbal worden veel explosieve bewegingen gemaakt waardoor het belangrijk is dat je schoenen draagt die voldoende grip hebben. Tevens wordt er veel gesprongen wat een grote impact kan hebben op je knieën en enkels, waardoor het prettig is als je schoenen stevig zijn, comfortabel zitten en deze impact kunnen dempen. Om deze redenen worden er basketbalschoenen gemaakt die specifiek bedoeld zijn om basketbal mee te spelen. Er zijn dus een aantal erg belangrijke specificaties waar op gelet moet worden tijdens het basketbalschoenen kopen.

Soort schoenen

Er zijn verschillende soorten basketbalschoenen op de markt en het is aan jezelf welk het beste bij je passen. De hoogste schoenen bieden meteen ook de meeste ondersteuning aan je enkels. Een nadeel hiervan is dat deze schoenen vaak zwaarder zijn dan de andere modellen, wat mogelijk een nadelig effect kan hebben op je snelheid.

De lage schoenen zijn prettiger voor spelers die het erg van hun snelheid moeten hebben en zo ook meer vrijheid in hun bewegingen hebben. Een logisch nadeel is dat je enkels minder worden beschermt dan bij de hoge schoenen. Een voordeel is dan weer dat deze basketbalschoenen lichter zijn en dus perfect zijn voor snelle spelers.

De middelhoge schoenen vallen tussen hoge en lage schoenen in en zijn waarschijnlijk het meest populair. Deze schoenen hebben extra enkelondersteuning ten opzichte van lage basketbalschoenen en zijn iets lichter dan volledig hoge schoenen. Ze bezitten dus een deel van de goede eigenschappen van beide andere modellen. Tijdens het basketbalschoenen kopen is het dus slim om hier goed over na te denken en juiste keuze te maken.

Demping

Demping is een essentieel onderdeel van je basketbalschoenen. De demping zorgt ervoor dat er minder impact op je gewrichten komt tijdens het spelen van basketbal. Vooral je knieën en voeten krijgen veel te verduren tijdens een intensief potje basketbal, vandaar dat het belangrijk is om hier goed op te letten. Sommige merken hebben hun eigen dempende zool ontworpen die tevens kan helpen bij de explosiviteit van de sporter. Het zou immers ook zonde zijn als een deel van je inspanning verloren gaat in de demping van de zool. De zool die om de demping heen zit zorgt voor de hoeveelheid grip die je op het veld hebt. Niet alleen zorgt een goede grip voor meer ondersteuning aan de enkels en voeten, maar dit kan ook je explosiviteit verbeteren.

De beste basketbalschoenen kopen? Klik hier voor een groot aanbod aan basketbalschoenen.