Basketbalring kopen

Basketbal kan uiteraard niet worden gespeeld zonder een basketbalring. Een basketbalring kan net als een basketbal verschillende maten hebben. De meest voorkomende hebben gewoon de normale afmetingen die overal gebruikt worden. De normale afmeting voor een basketbalring is een diameter van 45 cm. Er zijn ook basketbalringen met kleinere afmetingen, maar dit zijn dan speciale ringen voor kinderen. Een basketbalring is doorgaans gemaakt van staal en wordt vastgemaakt aan een basketbalbord. Ringen die los gekocht worden zijn vaak de goedkoopste optie en kunnen ook zonder bord direct aan de muur worden gemonteerd. Je kunt ook een basketbalring kopen waar al een bord aan vast zit.

Basketbalringen met bord

Door het spelen met een bord krijgt de bal een betere stuit en heb je meer kans op een mooie worp. Een basketbalbord komt in verschillende afmetingen en materialen. Veel gebruikte materialen zijn PVC en plexiglas. Een plexiglas basketbalbord is meestal doorzichtig terwijl de andere variant alle kleuren kan hebben. Het vierkantje dat zichtbaar is op vrijwel elk bord is bedoeld als hulpmiddel om de bal preciezer te kunnen gooien. Een basketbalbord komt vrijwel altijd met bijgevoegde ring. Vandaar dat deze ook vaak duurder is dan enkel een basketbalring.

Basketbalpaal kopen

Liever geen gaten in de muur van een bord of ring? Dan is een basketbalpaal de perfecte oplossing. Een basketbalpaal is een op zichzelf staande paal waar zowel een bord als een ring al aan bevestigd zijn. Helemaal onderaan de basketbalpaal is vaak een ruime opslagtank die als contragewicht dient. Deze opslagtank kan gevuld worden met zand of water, zodat de paal stabiel blijft staan. Verschillende palen kunnen in de lengte worden versteld waardoor er naar eigen voorkeur gespeeld kan worden. Doordat een basketbalpaal ook inclusief een bord en ring geleverd worden kan deze soms prijzig zijn, maar wij hebben voor jou de beste deals.