Basketbal accessoires

Er zijn natuurlijk een hoop basketbal accessoires verkrijgbaar voor alles wat met basketbal te maken heeft. Dit zijn producten die in eerste opzicht misschien niet belangrijk lijken, maar onmisbaar zijn als je ze eenmaal hebt en gebruikt. We zullen hier een paar erg handige basketbal accessoires bespreken, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Klik hier voor een uitgebreid aanbod aan basketbal accessoires.

Zweetbandjes

Zweetbandjes zijn er in verschillende maten en soorten en zijn niet voor niks erg populaire basketbal accessoires. De meest voorkomende zweetbandjes zijn gemaakt voor je polsen. Niet alleen zijn de bandjes enorm handig om je zweet op te vangen, tegenwoordig komen ze in allerlei kleuren en ontwerpen en voegt het ook iets toe aan je outfit. Met een zweetbandje om je pols kun je gemakkelijk al je zweet op je voorhoofd wegvegen, zodat dit niet in je ogen drupt tijdens het spelen van basketbal. Er zijn ook zweetbandjes voor op je voorhoofd. Deze zorgen er constant voor dat er geen zweet in de ogen of ergens anders langs je hoofd kan druppelen. Het dragen van een zweetbandje op je hoofd kan er helaas wel voor zorgen dat je het een stuk sneller warm krijgt.

Bidon

Voldoende drinken is altijd belangrijk en al helemaal tijdens het sporten. Een bidon kan daarom een makkelijke uitkomst zijn om ook tijdens het spelen van basketbal voldoende water of een sportdrank te drinken. Het voordeel van een bidon is dat deze niet alleen tijdens het spelen van basketbal gebruikt kan worden, maar in principe tijdens elke bezigheid. De gemiddelde bidon heeft een inhoud van 0,75 liter waardoor je altijd genoeg water bij je hebt.

Balpomp

Eigenlijk is deze basketbal accessoires onmisbaar: een balpomp. Elke basketbal heeft een ventiel en kan dus ook leeg lopen. Als deze leeg loopt tijdens het spelen heeft doorspelen helaas genoeg geen zin meer. Zodra er lucht uit de basketbal loopt stuitert deze niet meer goed en kan er niet meer gespeeld worden. Het meenemen van een balpomp kan dit probleem dus makkelijk verhelpen. Er zijn verschillende maten ventielen, maar menig balpomp heeft een universeel systeem wat op bijna alle ventielen past. Onmisbaar voor een fanatiek potje basketbal dus!