Basketbal / sport kleding

Om vrij te kunnen bewegen tijdens het spelen van basketbal is het dragen van de juiste kleren een goede uitkomst. basketbal kleding is anders dan reguliere dames en heren sportkleding en speciaal ontworpen om zo prettig mogelijk te kunnen sporten. Er wordt vaak gekozen voor materiaal dat niet te zwaar is, zodat de basketbal kleding geen nadelig effect heeft op de sportprestaties. Tevens wordt er ook vaak gekozen voor een stof die zorgt voor vochtafvoer, voor het zweten tijdens de training. Basketbal dames en heren sportkleding zorgt er dus voor dat er met zo min mogelijk restricties basketbal kan worden gespeeld.

Basketbal short

Een basketbal short is vaak een broek die vrij los zit. Dit is bewust gedaan omdat je tijdens het spelen van basketbal zo veel mogelijk bewegingsvrijheid moet hebben. Vandaar dat een basketbal short altijd vrij ruim valt. De shorts zijn van een zo licht mogelijk materiaal en de gekozen stof zorgt voor een verbeterde afvoer van zweet ten opzichte van normale sportbroeken.

Basketbal shirt

Een basketbal shirt wordt doorgaans ook wel een jersey genoemd. De shirts hebben geen mouwen waardoor spelers optimale vrijheid hebben in alle armbewegingen, wat natuurlijk van groot belang is bij het spelen van basketbal. Vaak heeft een basketbal shirt een goede vochtafvoer, zodat je tijdens het sporten geen last krijgt van zweet dat nergens heen kan. De shirts worden zo licht mogelijk gemaakt zodat deze tijdens het spelen niet onnodig in de weg zitten. Let op! Er is wel verschil tussen dames en heren shirts kwa pasvorm.

Basketbal sokken

Tijdens het spelen van basketbal worden veel plotselinge bewegingen gemaakt, waardoor je sokken nog wel eens kunnen verschuiven. Basketbal sokken zijn mede hiervoor ontwikkeld. Goede basketbal sokken hebben een elastisch gedeelte zodat de sokken goed blijven zitten en niet ongewenst gaan verschuiven. Ook zit hier meestal een gedeelte op dat gericht is op de vochtafvoer en zijn deze sterker dan normale sokken, met name bij de tenen en de hak.