Sporthorloges voor (algemene) conditieopbouw

De reden waarom je aan sport doet is bij iedereen verschillend. De één richt zich vooral op fit blijven of juist afvallen en de ander wil specifiek zijn of haar conditie verbeteren. Het maakt niet uit wat jouw reden is, een sporthorloge voor conditieopbouw is hét perfecte accessoire waarmee je op een gezonde en verantwoorde manier jouw favoriete sport kunt beoefenen. Sporthorloges zijn er echter in duizend en een uitvoeringen. Het is dus van belang dat je weet welke functies en uitvoeringen aansluiten bij hetgene waar jij het sporthorloge voor gaat gebruiken. Wij zullen hier enkele zaken bespreken die van belang zijn bij de aanschaf van een sporthorloge.

Werk gericht aan jouw conditie

De sporthorloges voor conditieopbouw bevatten een hartslagmeter die is uitgerust met een innovatief programma dat zowel de verbetering als de verbranding van je uithoudingsvermogen toont. Een zender in het horloge registreert jouw hartslag zonder dat je het merkt en maakt met deze gegevens speciale hartslagzones. Deze gegevens kun je dan weer invoeren in het loopprogramma, zodat je gericht kunt werken aan de opbouw van je conditie.

Wat kan het horloge allemaal?

Een sporthorloge voor conditieopbouw bevat vrijwel dezelfde functies als een normaal sporthorloge. Je kunt bijvoorbeeld de tijd en datum instellen en het horloge geeft automatisch aan wanneer de batterij moet worden vervangen. Dit horloge houdt de calorieverbranding en conditieopbouw voor jou bij welke je online in een fitnessprogramma kunt instellen zodat er een persoonlijk trainingsschema voor jou wordt gemaakt.

Daarnaast bevatten deze sporthorloges een groot display waarmee je ook tijdens het sporten jouw hartslagfrequentie, hartslagzone en calorieverbruik goed in de gaten kunt houden. Tijdens het sporten volgt het horloge al jouw inspanningen en toont daardoor nauwkeurig of je traint op calorieverbranding of op conditieverbetering.

Welke sporthorloges voor conditieopbouw zijn er?

Er zijn een aantal bekende sporthorloges waarmee je jouw conditie kunt opbouwen. Voorbeelden hiervan zijn TomTom Runner 2 Cardio + Music, Polar FT7 en diverse soorten van merken zoals New Balance.

Weten welk sporthorloge bij jou past? Lees dan deze tests van Sport Logboek! Ga aan de slag met deze sporthorloges en je conditieopbouw wordt vliegensvlug verbeterd!

Terug naar nieuwsoverzicht