Weddenschappen op basketbal- en sportwedstrijden

Wedden op sportwedstrijden is tegenwoordig ook in Nederland erg populair. Naast het wedden op één van de bekendste sporten voetbal, is ook wedden op basketbalwedstrijden populair onder de basketbalfans. Het wedden op basketbal is één van de eenvoudigste manieren om te wedden op sportwedstrijden. Vooral in Amerika is basketbal erg populair en worden er dan ook grote toernooien en uitgebreide competities gespeeld met talloze manieren om een online weddenschap af te sluiten. Dit maakt het ook voor ons mogelijk om bijna dagelijks naar de beste basketbalwedstrijden te kijken. Ideaal dus voor de liefhebber van weddenschappen.

Hoe kun je online wedden op basketbal?

Basketbal kent geen gelijkspel waardoor er dus altijd één team de winnaar is. Indien het spel na 48 minuten speeltijd gelijk staat, dan volgt er Overtime welke standaard is inbegrepen bij de weddenschappen. Dat is handig, want bij voetbal bijvoorbeeld wordt de extra tijd vaak niet meegeteld.

Je kunt op verschillende manieren wedden op basketbal, maar moneyline (ML), handicap-weddenschappen (spread) en overs/unders zijn de bekendste. Wed je op moneyline, dan wed je gewoon op het team welke volgens jou gaat winnen. Bij handicap-weddenschappen krijgt een team een virtuele achterstand of voorsprong in de wedstrijd. Dit is vaak een half punt, waardoor er ook geen gelijkspel mogelijk is. Met een over/under weddenschap wed je dat de score boven of onder een bepaalde waarde blijft. Deze vorm is erg interessant als je redelijk veel kennis van basketbal hebt.

Tijdens de wedstrijd kun je live wedden, maar ook van tevoren is wedden mogelijk. Het voordeel van live wedden is dat je voortdurend jouw tactiek kunt aanpassen of zelfs jouw weddenschap kunt terugtrekken wanneer je dit noodzakelijk vindt. Ook online kun je wedden op de basketbalwedstrijd. Bekijk de wedstrijd via tv of online en plaats via jouw smartphone, laptop of tablet je weddenschappen online. Op deze manier kun je ook snel nieuwe beslissingen maken én meegenieten van de wedstrijd. Tips voor online bookmakers vind je hier:

  • Start voor wedden op wedden startkabel.nl - wedden startkabel startpagina.
  • Online wedden met www.onlinewedden.nu - portaal voor online wedden via online bookmakers en uitleg over het plaatsen van sportweddenschappen.

Waar moet je op letten bij het wedden?

Meestal heeft een basketbalteam 1,2 of 3 sterspelers. Zij bepalen vaak een groot deel van de wedstrijd; spelen ze mee of spelen ze niet mee? Het is daarom belangrijk om het laatste nieuws goed in de gaten te houden, zodat je op de hoogte bent van eventuele blessures, wie de meeste punten maakte tijdens voorgaande wedstrijden en ga zo maar door.

Wil je graag een sportweddenschap plaatsen op basketbalwedstrijden? Bezoek het portaal onlinewedden.info - Tips & uitleg over online wedden. Check dan voordat je gaat wedden eerst even het nieuws en wedden op die sportweddenschap maar!

Terug naar nieuwsoverzicht